Wie ben ik?

Wie ben ik?

Elien Schepmans


Welkom op mijn website! Wil je wat meer over mij weten? Lees gerust verder.

Als kind werd ik zelf geconfronteerd met overgewicht. Ikzelf ondervond hier weinig hinder van tot er steeds meer opmerkingen kwamen van familie, leeftijdsgenoten etc. Wanneer het eerste middelbaar inzicht kwam, wou ik hier iets aan doen. Ik ging op mijn eigen houtje gezonder eten en sporten met als resultaat dat ik een gezond gewicht verkreeg. Dit ging niet zonder slag of stoot. Nu nog steeds moet ik erg opletten om een gezond gewicht te behouden. Gelukkig heb ik wel hierdoor het plezier van sporten ontdekt. Tergelijkertijd weet ik ook wat het inhoud om moeite te moeten doen voor deze veranderingen en een gezond gewicht. Sinds dien wist ik ook “dat wil ik later doen, mensen helpen naar een gezonder gewicht en zich goed laten voelen in hun vel”.

In de KH Leuven ben ik gestart aan de opleiding en nu sinds 2013 erkende diëtiste en diabeteseducator. Meteen ging ik aan de slag en deed ik ervaring op in het ziekenhuis en verschillende privé- praktijken.

Sinds 2015 begeleid ik gedreven en gepassioneerd in mijn eigen praktijk mensen naar een gezondere levenstijl en/of gewicht. Op een vertrouwde manier met aandacht voor wat de wensen zijn. Wat iedereen is anders toch?

Mei 2018 werd onze dochter geboren. Dit brengt veel veranderingen en aanpassingen met zich mee. Dit zorgde er ook voor dat ik meer en meer opzoek ging naar recepten en tips om ook gezond te koken in een druk leven, met of zonder kinderen.

Regelmatig volg ik opleidingen en bijscholingen. Dit om zo goed mogelijk en up – to – date te blijven. Lees hieronder verder.

Specialisaties


In 2014 heb ik de opleiding diabeteseducator afgerond.

Heeft u diabetes en nog vragen? Lukt het toch niet om de suiker goed te regelen? Heeft u verdere begeleiding/opvolging nodig? Ook leren meten en dergelijke hoort hierbij. Ik begeleid u graag!

Zit u in een zorgtrajact?
• U heeft recht op 2x/jaar 30 minuten dieetadvies
• U heeft recht op 5x/jaar 30 minuten educatie (vooral aangewezen bij een recente diagnose of veel problemen)
→ Vraag een voorschrift aan je arts

Emotioneel eten


Samen gaan we aan de slag met een gerichte begeleiding en oefeningen om emotioneel - eten aan te pakken.

Opleiding trees peersmans op 12 december 2014

Opleiding voeding en gemoed op 13 maart 2015

Opleiding emotie-eten de baas op 15 juni 2016 in Nederland

Basisopleiding eetstoornissen eet-expert op 30 maart 2016

Masterclass eetstoornissen op 4 -5 mei 201

Voedselovergevoeligheden (allergieën en intolleranties) / FODMAP


Onder leiding van Christine Tobback volgde ik een gespecialiseerde opleiding rond voedselovergevoeligheden. Bijvoorbeeld bij chronisch vermoeidheidssyndroom, fybromialgie en reuma.

Specialisatie en intervisieavonden o.l.v. de allergiedietisten

FODMAP bij prikkelbaardarmsyndroom
Basis – en masterclass in Nederland op 4 en 5 november 2016
Opleiding allergiedietisten (zie hierboven)
Verschillende kleine opleidingen