Andrea Biemans

Dieetpraktijk Elien Schepmans

Resultaten

Andrea Biemans

Ik ben Andrea Biemans, 27 jaar en werk-welzijnscoach. Ik begeleid werkzoekende mensen met randvoorwaarden. Door samen aan de slag te gaan met hun problemen kunnen zij na het traject de focus leggen op hun zoektocht naar een job.

Ik ben getrouwd en heb één zoontje, Wouter. Hij is bijna 1.5 jaar. Verder is mijn man zelfstandige in bijberoep en hebben wij een veulenopfok. Dit is een paardenhouderij voor jonge paarden van 0-3 jaar. De “paardencrèche” dus. Mijn hobby’s zijn paardrijden en lezen.

Mijn levensstijl/gewoontes hiervoor?

Ik was iemand die at uit verveling. En hoewel er thuis werk genoeg was, vond ik toch altijd de tijd om snel iets in mijn mond te steken. Verder was ik een grote snoeper en een emotionele eter. Bij de minste tegenslag zocht ik troost in zoet eten.

Wat ondernam ik al?

Ik vecht al sinds mijn jonge tienerjaren tegen mijn overgewicht. Ik probeerde verschillende diëten gaande van Weight Watchers naar maaltijdshakes tot het “volkorenbrood-dieet”. Niets leek te helpen op lange termijn.

Bij mijn laatste poging begon ik met het tellen van calorieën met behulp van een app. Hiermee viel ik net geen 25 kilo af. Maar toen werd ik zwanger en kwam ik bijna al mijn kilo’s terug aan.

Hoe ik bij Elien terecht kwam?

Na de geboorte van mijn zoontje besefte ik dat het anders moest. Ik moest en zou mijn kilo’s terug kwijt geraken. Ik wil een gezonde mama zijn die niet buiten adem raakt wanneer ze 5 minuten gaat spelen met haar zoon. Verder wilde ik ook terug starten met paardrijden en een te zwaar gewicht zorgt voor extra last voor het paard.

Ik begon zelf op mijn eten te letten en ging op zoek naar hulp. Ik had het gevoel dat ik dit niet alleen kon en daar schaamde ik mij heel erg voor. Want ik ben toch de persoon die dit zelf in de hand heeft? Of zou moeten hebben… Mijn lichaam was heel erg veranderd na mijn zwangerschap en ik voelde me nog onzekerder dan ervoor. Dat gaf mijn zelfbeeld een grote deuk. Gelukkig kon ik redelijk snel op kennismakingsgesprek bij Elien.

Eerste kennismaking

Elien ontving mij hartelijk tijdens ons eerste gesprek. Ze luisterde naar wat ik te vertellen had. In mijn hoofd leek ik perfect te weten wat gezond eten is. Maar ik kreeg het niet omgezet in de praktijk.

Ik ben blij dat ik de stap heb gezet om hulp te zoeken. Elien dringt mij ook niets op, dit is een echte samenwerking. Ik weet niet of ik zo lang had kunnen volhouden moest ik dit gevecht weer alleen aangegaan zijn.

Mijn resultaat

Intussen ben ik 10 maanden verder en 18 kilo lichter. 2 kilo viel ik af voor ons kennismakingsgesprek, 16 kilo viel ik af samen met Elien. Ik ben enorm tevreden met dit resultaat en hoop dat ik nog verder kan afvallen.

Momenteel zit ik op een “plafond” waardoor afvallen even moeilijk gaat. Tijdens mijn vorige diëten is dit meestal het moment waarin ik opgeef, omdat het niet meer vooruit gaat en dit niet motiverend is. Maar Elien zorgt ervoor dat ik toch blijf proberen.

Dit gaat echter met ups en downs. Zeker tijdens mijn vakantieperiodes. Af en toe heb ik grote eetbuien en kom ik kilo’s bij. Hier schaam ik mij voor (soms zelfs tijdens de eetbui!) en nadat ik op de weegschaal ben gaan staan, voel ik mij schuldig. Het laat mij zien dat alleen diëten niet voldoende is, maar dat ik mijn volledig leven (en manier van denken) moet omgooien. Ik wil na het afvallen ook mijn gewicht blijven behouden en net zoals na al mijn andere diëten zal dit de moeilijkste opdracht voor mij worden.

Wat ik andere wil meegeven

Tot slot wil ik iedereen meegeven dat je jezelf niet alleen graag moet zien wanneer je afgevallen bent. Begin daar op voorhand al mee. Je bent niet meer of minder waard omdat je zwaarlijvig bent. Ik cijferde mijzelf jaren weg omdat ik “die dikke” was en ik mij voor niets of niemand goed genoeg voelde. Je bent het waard en laat niemand jou iets anders wijsmaken! Afvallen met Elien is niet alleen een lichamelijk, maar ook een mentaal proces. En daar ben ik haar, misschien nog wel net iets meer, dankbaar voor!

Voor en na