Gezonder leven

Dieetpraktijk Elien Schepmans

Resultaten

Anoniem

Eind november zette ik een grote stap richting een gezonder leven door voor het eerst een afspraak te maken bij diëtiste Elien Schepmans. Na enkele mislukte pogingen en een eindeloze zoektocht naar ‘het perfecte dieet’, was ik op zoek naar iemand die meer bood dan alleen standaardadviezen. Ik zocht een benadering die mijn dagelijkse gewoontes zou verbeteren, niet alleen mijn dieet. Elien beloofde mij dat ik 20 kg zou kunnen verliezen. Hoewel ik in eerste instantie zowel hoopvol als sceptisch was, sprak haar belofte me enorm aan.

Nu, vijf maanden later, ben ik meer dan 20 kg lichter. Het verbazingwekkende is dat ik merk dat er nog steeds kilo’s af kunnen, zonder dat ik het gevoel heb op een streng dieet te zijn. Tijdens ons eerste consult was het gesprek voornamelijk gericht op mijn eetgewoonten, mijn doelen, en wat ik dacht haalbaar te vinden, maar ook wat ik absoluut niet wilde opgeven. Op basis van dit openhartige gesprek ontwikkelde Elien een persoonlijk plan dat mij de moed en motivatie gaf om door te gaan.

Het was geen crashdieet dat ze voorstelde, maar een reeks haalbare aanpassingen voor een gezondere levensstijl. Het mooiste van alles is dat ik na vijf maanden nog steeds voel dat ik dit nieuwe voedingspatroon kan volhouden. Het voelt niet als een tijdelijke verandering maar als een nieuwe levenswijze.

De aanpak van Elien heeft mij niet alleen geholpen om gewicht te verliezen, maar heeft mij ook geleerd hoe ik bewuster kan omgaan met voeding. Het gaat niet alleen om het tellen van calorieën, maar om het begrijpen van voeding en hoe het mijn lichaam beïnvloedt. Deze kennis maakt het makkelijker om gezonde keuzes te blijven maken, en dat voor mijn hele gezin.

Dankzij Elien heb ik nu de tools en kennis om mijn gezondheid op lange termijn te ondersteunen. Ik ben haar enorm dankbaar voor haar steun en deskundigheid. Voor iedereen die worstelt met zijn gewicht en op zoek is naar een duurzame verandering die past binnen zijn huidige levensactiviteiten, raad ik Elien Schepmans ten zeerste aan. Haar aanpak kan echt het verschil maken.

Voor meer informatie over een persoonlijke begeleiding raad ik minimaal een eerste gesprek zeker aan. Dat heeft mij ten zeerste weten te overtuigen. Het heeft mij stap voor stap gebracht tot het samen werken aan een gezonder levensstijl. Daar ben ik haar echt dankbaar voor!