Werkwijze

Dieetpraktijk Elien Schepmans

Werkwijze en methodes


Afslankplan op basis van een gezonde voeding

Samen met jou ga ik op zoek naar een haalbaar doel. Dit kunnen we bereiken door het opstellen van een persoonlijk en op maat gemaakt voedingsadvies.

Tijdens het eerste consult maken we kennis, overlopen we het huidige voedingspatroon, bespreken we de struikelblokken en tot slot stellen we samen een peroonlijk schema op.

Aan het begin worden de consultaties om de twee weken gepland (of wekelijks indien aangewezen of gewenst). Afhankelijk van de behandeling en/of jou wens wordt dit na enkele consultaties verlengt tot 3 weken of langer. Wanneer het doel is bereikt, dan is onderhoud zeker ook mogelijk. Dit wordt steeds individueel bepaald en in samenspraak met de klant.

Tijdens de opvolgconsulten worden moeilijke punten besproken en geef ik steeds informatie mee rond verschillende onderwerpen zoals; het etiket lezen, vetgehalte vis/vlees, portie fruit, winkelen, emoties, recepten etc.

Afslankplan met behulp van maaltijdvervangers/protëine dieet

Soms kan het aangewezen zijn om een afslankplan op te stellen met behulp van maaltijdvervangers of een protëinedieet. Dit zullen we tijdens de eerste consultatie evalueren. Bij medische problemen vraag ik steeds de goedkeuring van de huisarts. Gelieve tijdens het maken van de afspraak dit te vermelden.


Voor de maaltijdvervangers, heb ik gekozen om samen te werken met equilibre. Dit zijn producten waarbij de samenstelling zorgvuldig werd samengesteld door en voor diëtisten. Dit om een snel maar ook een gezond afslankplan te bekomen, maar je hebt meer mogelijkheden en vrijheid. Op onderstaande website vind je alvast meer info: http://www.equilibre3.be/


BIA- metingHet is leuk om het gewicht te zien evalueren, maar het is nog leuker om ook het vet- en vochtgehalte te weten. Deze factoren hebben een invloed op elkaar en kunnen geëvalueerd worden door de bio-impedantie- meting.


Medische diëtenU kan in de dieetpraktijk ook terecht voor medische diëten zoals:


Diabetes/suikerziekte

Cholesterol

Hoge bloeddruk

Chronische nierinsufficiëntie

Maag - darm – leverproblemen/IBS/ FODMAP

Allergieën en intolerantie's

Eetstoornissen

Vermoeidheid/reuma/fybromialgie

etc.


Meer info kan u terug vinden bij specialisaties
Contacteer mij