Tarieven en terugbetalingen

Dieetpraktijk Elien Schepmans

Tarieven en terugbetalingen

Tarieven  (Incl. 21% BTW):

1 ste consultatie (60 minuten): 65 euro
1 ste consultatie 2 personen (90 minuten): 100 euro

 • Opvolgconsulten (20-30 minuten): 32 euro
 • Opvolgconsulten 2 personen: 40 euro
 • Consult gewichtsbehoud na een langdurige gevolgd traject (10-15 minuten): 17 euro
 • Sensor: 299 euro

Cash of payconiq

Bij het niet tijdig annuleren van de eerste afspraak word er een kost van 20 euro aangerekend en bij de opvolg afspraken 10 euro (min. 24uur op voorhand).

Vragen?

  Terugbetaling mutualiteiten

  Volwassenen zonder medische aandoeningen

  De meeste mutualiteiten geven een gedeeltelijke terugbetaling. Dit bedrag is afhankelijk van de mutualiteit en kan verschillen van 10 – 15 € per consultatie met een maximum  tot 6 consultaties per jaar. Aangezien ik een erkende diëtiste ben en dus een erkenning bij het RIZIV heb, zal de aanvraag tot terugbetaling dan ook door de mutualiteit aanvaard worden.

  Kinderen en jongeren met overgewicht t.e.m. 17 jaar

  Zij hebben recht op terugbetaling van 6 consulten het eerste jaar en 4 in het tweede jaar van de begeleiding. (1 ste consult aan 42,95  euro en daar het eerste jaar 5 consulten aan 21,47 euro en het tweede jaar 4 consulten aan 21,47 euro.)

  Diabetespatienten

  Bij diabetespatiënten is er een ander tarief geldig voor wie in een voor- of zorgtraject zit. (vraag dit na bij jou huisarts)

  Voortraject

  Alle diabetespatiënten zonder zorgtraject hebben recht op maximum 2 consultaties per jaar voor voedingsadvies aan een tarief van 21,47 euro voor een consultatie van 30 minuten.

  Diabetespatiënten met een voortraject hebben recht op maximum 4 consultaties per jaar voor educatie bij een diabeteseducator aan een tarief van 24,19 € per educatie van maximum 30 minuten.

  Zorgtrajecten

  Diabetespatiënten met een zorgtraject hebben recht op maximum 2 consultaties per jaar voor voedingsadvies aan een verlaagd tarief van 21.47 € voor een consultatie van maximum 30 minuten.

  Diabetespatiënten met een zorgtraject hebben recht op maximum 5 consultaties per jaar voor educatie bij een diabeteseducator aan een tarief van 24,19 € per educatie van maximum 30 minuten.

  Chronische nierinsufficiëntie

  Patiënten met nierinsufficiëntie in het zorgtraject hebben recht op maximum 2 consultaties in stadium 3b, 3 consultaties in stadium 4 en 4 consultaties in stadium 5 per jaar aan verlaagd tarief van 21.45 € per consultatie.

  Indien u meer consultaties wenst of nodig zijn, dan diegene voorzien in het zorgtraject, dan betaalt u voor de extra consultaties het normale tarief.