Tarieven en terugbetalingen

Dieetpraktijk Elien Schepmans

Tarieven en terugbetalingen

Tarieven  (Incl. 21% BTW):

 • 1 ste consultatie (60 minuten): 55 euro
 • Opvolgconsulten: 24 euro
 • Consult stabiel gewicht (15 minuten): 14 euro

Er is geen bancontact aanwezig! 

Afspraak maken:

  Terugbetaling mutualiteiten

  De meeste mutualiteiten betalen een deel van enkele consultatie’s terug. Dit bedrag en het aantal consulten die worden terugbetaald is afhankelijk van de mutualiteit. Dit kan verschillen van 10 – 15 € per consultatie met een maximum van 2 tot 6 consultaties per jaar. Aangezien ik een erkende diëtiste ben en dus een erkenning bij het RIZIV heb, zal de aanvraag tot terugbetaling dan ook door de mutualiteit aanvaard worden.

  Er dient soms een voorschrift van de arts te zijn. (vraag dit eventueel na bij uw mutualiteit)

  Voortraject

  Alle diabetespatiënten zonder zorgtraject hebben recht op maximum 2 consultaties per jaar voor voedingsadvies aan een verlaagd tarief van 21,05 euro voor een consultatie van 30 minuten.

  Zorgtrajecten

  Diabetespatiënten met een zorgtraject hebben recht op maximum 2 consultaties per jaar voor voedingsadvies aan een verlaagd tarief van 21.05 € voor een consultatie van maximum 30 minuten.

  Diabetespatiënten met een zorgtraject hebben recht op maximum 5 consultaties per jaar voor educatie bij een diabeteseducator aan een tarief van 23,71 € per educatie van maximum 30 minuten.

  Patiënten met nierinsufficiëntie in het zorgtraject hebben recht op maximum 2 consultaties in stadium 3b, 3 consultaties in stadium 4 en 4 consultaties in stadium 5 per jaar aan verlaagd tarief van 23,71 € per consultatie.

  Indien u meer consultaties wenst of nodig zijn, dan diegene voorzien in het zorgtraject, dan betaalt u voor de extra consultaties het normale tarief.

  Contacteer mij