Diëtiste Tienen

Dieetpraktijk | Diëtiste | Elien Schepmans

Diëtiste Tienen

Foto Elien homepagina

Diëtiste Elien Schepmans

Mijn naam is Elien Schepmans. Erkende diëtiste sinds 2013 en diabeteseducator. Gedreven en gepassioneerd begeleid ik u graag naar een gezonde levenstijl en/of gewicht.  Op een vertrouwde manier, met aandacht voor wat jou wensen zijn.

Diëtiste Tienen

Ik heb jaren ervaring opgedaan als diëtiste in een dieetcenter en in het regionaal ziekenhuis in Tienen. Sinds 2015 heb ik mijn eigen dieetpraktijk en verwelkom ik iedereen die wilt langskomen. Bent u van regio Tienen? Dan bent u uiteraard meer dan welkom.

Diëtiste regio Tienen gezocht?

  Terugbetaling mutualiteiten

  Volwassenen zonder medische aandoeningen

  De meeste mutualiteiten geven een gedeeltelijke terugbetaling. Dit bedrag is afhankelijk van de mutualiteit en kan verschillen van 10 – 15 € per consultatie met een maximum  tot 6 consultaties per jaar. Aangezien ik een erkende diëtiste ben en dus een erkenning bij het RIZIV heb, zal de aanvraag tot terugbetaling dan ook door de mutualiteit aanvaard worden.

  Kinderen en jongeren met overgewicht t.e.m. 17 jaar

  Zij hebben recht op terugbetaling van 6 consulten het eerste jaar en 4 in het tweede jaar van de begeleiding. (1 ste consult aan 42,95  euro en daar het eerste jaar 5 consulten aan 21,47 euro en het tweede jaar 4 consulten aan 21,47 euro.)

  Diabetespatienten & zorgtrajecten in Tienen

  Bij diabetespatiënten is er een ander tarief geldig voor wie in een voor- of zorgtraject zit. (vraag dit na bij jou huisarts)

  Voortraject

  Alle diabetespatiënten zonder zorgtraject hebben recht op maximum 2 consultaties per jaar voor voedingsadvies aan een tarief van 21,47 euro voor een consultatie van 30 minuten.

  Diabetespatiënten met een voortraject hebben recht op maximum 4 consultaties per jaar voor educatie bij een diabeteseducator aan een tarief van 24,19 € per educatie van maximum 30 minuten.

  Zorgtrajecten

  Diabetespatiënten met een zorgtraject hebben recht op maximum 2 consultaties per jaar voor voedingsadvies aan een verlaagd tarief van 21.47 € voor een consultatie van maximum 30 minuten.

  Diabetespatiënten met een zorgtraject hebben recht op maximum 5 consultaties per jaar voor educatie bij een diabeteseducator aan een tarief van 24,19 € per educatie van maximum 30 minuten.

  Chronische nierinsufficiëntie

  Patiënten met nierinsufficiëntie in het zorgtraject hebben recht op maximum 2 consultaties in stadium 3b, 3 consultaties in stadium 4 en 4 consultaties in stadium 5 per jaar aan verlaagd tarief van 21.45 € per consultatie.

  Indien u meer consultaties wenst of nodig zijn, dan diegene voorzien in het zorgtraject, dan betaalt u voor de extra consultaties het normale tarief.